Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

O απόλυτος δικτυακός τόπος επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης (social networking website)


Το LinkedIn αυτή τη στιγμή είναι ο απόλυτος δικτυακός τόπος επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης (social networking website) και εξειδικεύεται σε επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Σύμφωνα με στατιστικά του 2010 αριθμεί περισσότερους από 100 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες σε περισσότερες από 200 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Οι χρήστες μπορούν να αναζητούν πιθανούς πελάτες, θέσεις εργασίας, ή συνεργάτες, να συζητούν επαγγελματικά ζητήματα και να κάνουν περισσότερο ορατή τη δική τους επιχείρηση ή/και τις ικανότητές τους. Απευθύνεται τόσο σε εργοδότες όσο και σε εργαζόμενους.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το LinkedIn είναι ένα κομψό και ήπιο εργαλείο marketing.
Χρησιμοποιείται είτε από εταιρείες με στόχο την επάνδρωσή τους με στελέχη, είτε από επαγγελματίες με στόχο την εύρεση εργασίας και την επαγγελματική τους ανέλιξη.
Με τo LinkedIn μπορούμε να:
  1. Δημιουργήσουμε το επαγγελματικό μας προφίλ.
  2. Αναπτύξουμε ένα δίκτυο από υπάρχουσες και νέες επαγγελματικές επαφές (συνδέσεις - connections).
  3. Επανασυνδεθούμε με παλιούς συμμαθητές και πρώην συναδέλφους.
  4. Παρέχουμε ή να μας παρέχουν συστάσεις – recommendations (συνάδελφοι, συνεργάτες, και καθηγητές).
  5. Εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μας δίνει για εύρεση εργασίας και πελατών.
Το μυστικό της επιτυχίας στο LinkedIn είναι η δημιουργία στρατηγικής και όχι η απλή καταγραφή των επαγγελματικών μας δυνατοτήτων και εμπειριών μέσα από τις φόρμες που μας παρέχει.
Στη περίπτωση μας ο στόχος είναι η αναζήτηση εργασίας. Χρειάζεται, λοιπόν, να δημιουργήσουμε ένα δυνατό προφίλ, με λέξεις «κλειδιά» που θα προσελκύουν τους εργοδότες να μας κάνουν μια προσφορά εργασίας.
Επίσης θα πρέπει να στοχεύσουμε στη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου επαγγελματικών επαφών γύρω από τον κλάδο που θέλουμε να εργαστούμε. Στην ουσία να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο υποψήφιων εργοδοτών ή επαφών που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε σχετικές θέσεις εργασίας με τα ενδιαφέροντα μας.
Προσοχή: Το LinkedIn δεν είναι ένα κοινωνικό δίκτυο όπως το Facebook και το Twitter ώστε να «μαζέψουμε» όλους τους φίλους, τους συγγενείς και τους γνωστούς, ή να προωθήσουμε τα προϊόντα της εταιρείας μας κάνοντας spamming. Αυτός είναι ένας βασικός κανόνας και πρέπει απαραίτητα να τον έχουμε συνεχώς στο μυαλό μας ώστε να χαράξουμε σωστή στρατηγική με θετικά αποτελέσματα.

O Σύλλογος Κορωπιωτών Φοιτητών δίνει την λύση σε όλους τους φοιτητές και απόφοιτους να έρθουν σε επαφή με το αντικείμενο σπουδών τους επικοινωνώντας με άλλους φοιτητές και απόφοιτους από άλλες χώρες του κόσμου. Επίσης μέσα από το site αυτό μπορούν να επικοινωνήσουν με διάφορες εταιρίες οι οποίες μπορούν να τους προτείνουν εργασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου